Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

KUCHNIA

Warstwowe z kremem
Biszkopt:
● 5 jajek
● 3 łyżki cukru
● 5 łyżek mąki pszennej
● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
● łyżka octu
Krem budyniowy:
● 750 ml mleka
● 3 łyżki mąki pszennej
● 3 łyżki mąki ziemn.
● 2 żółtka
● 15 dag cukru
● 2 op. cukru wanil.
● kostka masła
Oraz:
● 2 galaretki brzoskwiniowe
● duża puszka brzoskwiń
● 40 dag kremu orzechowo- czekoladowego
● 2 wafle w czekoladzie
● op. biszkoptów
● kostka masła
● 330 ml śmietanki 30-proc.
● 5 łyżek cukru pudru
● galaretka cytrynowa
● gorzka czekolada

1.
Biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, ocet i mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (37x25 cm). Pieczemy w temp. 180 °C ok. 40 minut. Studzimy. Przekrawamy na 2 placki.
2.
Krem budyniowy: 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Wlewamy pozostałe mleko wymieszane z żółtkami i obiema mąkami. Gotujemy, energicznie mieszając, aż zgęstnieje. Studzimy i ucieramy z masłem.
3.
Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1/2 l wody. Dodajemy syrop z brzoskwiń i pokrojone w kostkę owoce.
4.
Na jeden placek wykładamy tężejącą galaretkę. Przykrywamy 2. plackiem. Krem orzechowo-czekoladowy podgrzewamy, mieszamy z pokruszonymi waflami. Wykładamy na placek. Następnie wykładamy krem budyniowy. Układamy biszkopty.
5.
Śmietankę ubijamy z cukrem i galaretką cytrynową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody. Tężejącą wylewamy na ciasto. Posypujemy startą czekoladą.

http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/warstwowe-z-kremem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation